Mary Woltering was de spil van Huize Sonnevanck en heeft haar hele werkzame leven zich met hart en ziel ingespannen om Huize Sonnevanck tot een succes te maken. Ze verhuisde met haar gezin op 25 mei 1973 naar het pension Sonnevanck in het hartje van Hengelo (Gld.). Naast haar gezin met drie kleine kinderen nam zij ook de zorg voor drie hulpbehoevende ouderen op zich. Haar droom het pension te professionaliseren tot een kleinschalige particuliere woon- en zorgvoorziening voor ouderen heeft ze samen met zeer trouwe medewerkers waar gemaakt.

Vergrijzing, werkgelegenheid en in de eigenomgeving kunnen blijven

In een tijd van aanhoudende vergrijzing geldt Huize Sonnevanck als een belangrijk alternatief voor de reguliere, grootschalige zorginstellingen.

Met name voor kleinere dorpen is het van grote waarde dat de bewoners in de kern van hun bestaande woon- en leefomgeving verzorgd kunnen wonen. Vanzelfsprekend levert dit ook een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Hengelo Gld.

Op deze wijze heeft Huize Sonnevanck eveneens een belangrijke sociale - en economische functie, de bewoners, medewerkers en leveranciers zijn met name afkomstig uit de directe omgeving waardoor het lokale karakter continu aanwezig is.