Mary Woltering verhuisde met haar gezin op 25 mei 1973 naar het pension Sonnevanck in het hartje van Hengelo (Gld.). Naast haar gezin met drie kleine kinderen nam zij ook de zorg voor drie hulpbehoevende ouderen op zich. Het was haar droom het pension te professionaliseren tot een particuliere woon- en zorgvoorziening voor ouderen. Huize Sonnevanck is inmiddels een bepalend gezicht geworden in de Achterhoek. Naast de geboden warme en op de beleving gerichte zorg, voldoet het huis aan alle kwaliteitseisen die in deze tijd aan de orde zijn. Er is plaats voor 11 ouderen die genieten van deze warme en professionele zorg. In een tijd van aanhoudende vergrijzing geldt Huize Sonnevanck als een belangrijk alternatief voor de reguliere, grootschalige zorginstellingen.

Met name voor kleinere dorpen is het van grote waarde dat de bewoners in de kern van hun bestaande woon- en leefomgeving verzorgd kunnen wonen. Vanzelfsprekend levert dit ook een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Hengelo Gld..

Op deze wijze heeft Huize Sonnevanck eveneens een belangrijke sociale - en economische functie, de bewoners, medewerkers en leveranciers zijn met name afkomstig uit de directe omgeving waardoor het lokale karakter continu aanwezig is.